Betrouwbare, aantrekkelijke en publieksvriendelijke teksten schrijven op basis van aangeleverde informatie en/of eigen research: het is ons dagelijks werk.

Of ze nu bedoeld zijn voor musea of bezoekerscentra, voor brochures of voor websites: de bezoeker of lezer moet erop kunnen vertrouwen dat wat hij leest juist, accuraat en volledig is. En taalkundig onberispelijk, dat spreekt.

Maar goede teksten doen meer dan alleen maar informeren. Ze verrassen, inspireren, wekken de nieuwsgierigheid op. Op onze projecten krijgen we vaak heel positieve reacties. Mensen zeggen ons dat ze niet alleen iets hebben opgestoken, maar ook geboeid zijn geraakt door onderwerpen waar ze voor hun bezoek weinig over wisten, of die hen zelfs niet bijster interesseerden.

We zijn het gewend te schrijven voor een erg gevarieerd publiek qua leeftijd, opleidingsniveau, afkomst, interesses… Gewoonlijk richten we ons op lezers of bezoekers vanaf een jaar of veertien. Daardoor weten we dat het perfect mogelijk is om teksten te leveren die begrijpelijk zijn voor mensen zonder veel achtergrondkennis, maar toch niet betuttelend overkomen op bezoekers die beter op de hoogte zijn.

Een gouden regel voor tekstschrijvers is dat je je werk altijd laat nalezen en corrigeren voor publicatie. Bij ons gaat er letterlijk geen zin de deur uit voor er een tweede paar ogen overheen is gegaan. Wat de één schrijft, leest de ander na. Zo kunnen we u een puntgaaf resultaat garanderen.

 

Geinteresseerddefzonderrand